Børne yoga

Praktiske oplysninger:

Start: Der er pt ikke fastsat ny dato - ved interesse, kontakt Annemette på tlf 51226866 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tidspunkt: 
7-13 årige kl. 17.15 til kl. 18

Pris. 4 gange for kr 200 

Sted: Storegade 17, 6310 Broager

Tilmeldning nødvendig 

Har du spørgsmål, så kontakt Annemette på tlf 51 22 68 66

Hvad børneyoga er for en størrelse?

Yogalege med stræk, vrid og balance
I børneyoga arbejder vi med en kombination af strækøvelser og dynamiske øvelser, som balancerer nervesystemet og giver afspænding til kroppen og sindet. Øvelserne styrker balance- og muskelkoordinationssansen, giver styrke, udholdenhed og øget koncentrationsevne og fysisk velvære. Børnene lærer at være til stede i kroppen og lytte indad og finde ro og styrke og selvtillid inde i sig selv. Måden vi udfører yogaøvelserne på, er meget forskellig fra voksenyoga. I børneyoga er alt ting en leg. Vi tager f.eks. på yogaeventyr og bliver til farlige slanger, brølende løver og høje smukke træer osv.

Åndedrætsøvelser:
Vi går på opdagelse med vejrtrækningen og børnene laver forskellige åndedrætsøvelser, og lærer hen ad vejen at bruge åndedrættet til bl.a. at finde ro og balance. Det at have opmærksomhed på åndedrættet, lærer børnene at være til stede nu og her med sin krop, hvilket er udgangspunktet for en sund jordforbindelse og et roligt sind.

Meditation og afslapning:
Meditation og afslapning er også en del af børneyogaen og her bruger vi forskellige teknikker.

Massage:
Vi laver forskellige former for massage f.eks. ansigtmassage med pensler eller, hvor vi tegner på hinandens ryg. Massage er en god måde for børn, at slappe af på, og de lærer samtidig at have empati for hinanden.

Visualisering og afslapning til musik:
Det kan også være at vi tager på drømmerejser, hvor børnene slapper af og lytter til en fantasisfortælling, hvor vi forestiller os forskellige ting undervejs og lytter til vores eget åndedræt.

Meditation med lyd, vibrationer og bevægelse:
Det sker også, at vi bruger sang eller chanting i børneyogaen. Her bruger vi videnskaben om lyd og vibrationer. Chanting vil sige at synge mantraer, som man gentager igen og igen. Mantraerne er lyde som børnene ikke forstår, ord og sætninger fra sanskrit eller gurmukhi, antikke indiske sprog. Der ligger ikke noget religiøst i, at vi chanter på disse sprog, og vi gør det, fordi lydende skaber den rigtige vibration, når vi chanter dem. Alle vores celler er i bevægelse og vibrerer konstant. Når vi gentager mantraenes lyde, opstår der et vibrationsmønster i mundhulen, som forplanter sig via energibaner ud i hele kroppen og til hjernen. Dette skaber balance i hjernens centre og i nervesystemet. Vibrationsmønstrene stimulerer skabelsen af nye forbindelser mellem hjernecellerne og virker meget beroligende og afstressende.
Vi bevæger gerne armene i en form for dans med hænderne mens vi chanter. Kombinationen af håndbevægelser og de rytmiske gentagelser af mantraenes lyde virker afstressende og opløftende og hjælper sindet til at koble fra og slappe af.

Børneyoga er først og fremmest sjovt og stimulerende for børnene og giver et positivt åndehul i en ellers travl hverdag.